Gaziantep'te "dullar" denilince akla gelen ilk şey kesinlikle baklava değil! Ama merak etmeyin, yemek şart değil. Dulları bir kenara bırakıp, bu sıcak şehirdeki dul bayanların muhabbetine dalalım.
Evet, Gaziantep'te hayat dolu dul bayanlar var! Hem de o kadar enerjikler ki, Sahara Çölü'nde bile şeytan görür, “Merhaba aşkım!” derler. Sadece kahvaltıya gitmek için bile herkesin peşinden koştuğu haberlere konu olabilecek derecede sosyal varlıklar bunlar.
Gaziantep dul bayanları genellikle üç kişilik bir ekiple dışarı çıkarlar. Önce baklava yemek, sonra bir kahve molası, sonrasında ise “Acaba sevgili bulabilir miyiz?” sohbetleri. Olacak şey değil, bir aşk meselesi toplanan şehir muhabbetlerinde “Sen nerede tanıştın?” sorusuna gelen cevaplar hep espri dolu: "Nerede tanışmadık ki!"
Baklava gitgide azalırken, her seferinde "Bir daha sipariş verelim!" diye kendilerini avuttukları için, kiloları ile kendileri arasında komik bir çekişme var. Bir gün “Ben bu baklavayı yemedim” diyor, ertesi gün “Ne baklavası ya, bu krema!”.
Sonuç olarak, Gaziantep’in dul bayanları hayat dolu, baklavaları ve kahkahaları bol. Kitapta yazan ciddi hayat hikayeleri, burada pek geçerli değil! Kimse bir dul bayanı dertli bulamaz. Eğer orada bir gün sabah abartısız bir baklava yiyerek kahvaltı yapıyorsanız, bilin ki o bayanlar da bir köşede zafer kahkahaları atıyorlardır!
E, Gaziantep’te sadece baklava değil, kahkaha da bol. Dullar, dolmuş kadar hareketli, hayat dolu o yüzden unutmayın; yaşamak için her zaman bir neden vardır!